03 ianuarie 2010

albumul Pisica Patrata



preview

Pisica Pătrată este primul album de street art românesc, apărut în ediţie limitată la Editura Vellant. Prezentând o serie de lucrări ale street artistului Alexandru Ciubotariu, cunoscut sub pseudonimul de Pisica Pătrată, albumul adună laolaltă mostre ale trecerii pisicii pătrate prin Bucureşti, Constanţa sau Chişinău şi îi oferă cititorului ocazia de a (re)vedea şi lucrări care nu se mai regăsesc „pe teren”.
O intervenţie salvatoare şi reparatorie în spaţiul public, personajul pisica pătrată a devenit emblematic pentru street art-ul bucureştean. Cap pătrat, dinţi ascuţiţi, faţă veselă ori furioasă, tristă, vag incomodată, înghesuită – pisica pătrată poate fi admirată de-acum încolo nu numai în oraş, ci şi în bibliotecă.
Număr de pagini: 122
Paperback, ilustraţii color

Aşadar la sfârşitul anului trecut a apărut albumul Pisica Pătrată. Un proiect pe care îl plănuiesc de vreo 3 ani. Fără ajutorul oamenilor de la Grafitti BBDO nu ar fi fost posibil. Mulţumesc. Le mulţumesc şi celor de la Vellant pentru deschidere. Îi mulţumesc şi Dariei Ghiu pentru cuvintele de deschidere şi pentru că a crezut în acest proiect. Albumul se poate găsi în librării dar lansarea oficială va fi pe 21 ianuarie la Cărtureşti.
Comenzi on-line aici şi aici.

Niciun comentariu: